18 March 2010

welcome

Salam perasmian blog gobek sirih.
Kenapa gobek sirih? Aku pilih nama gobek sebab ini barang sangat antik dan hampir pupus di telan zaman ICT nih. Untuk abadikan nama gobek ni, aku letak la sebagai nama blog ni. Aku pernah ada pengalaman guna gobek, kepunyaan arwah nenek aku lebih 20 tahun dulu. Gobek ni orang guna time nak makan sirih aje. Zaman kecik-kecik dulu aku layan jugak sirih. Kasi hancur dulu dengan gobek, lepas u baru masuk mulut. Kunyah-kunyah macam cewing gum sikit, dah merah mulut. Uisshh..tak boleh telan lah. Rasa semacam saja.

Orang kata makan sirih ni baik untuk gigi. Entahlah betul ke tidak. Tapi bila tengok orang yang makan sirih ni, kebanyakan giginya kuat-kuat. Tapi nampak buruk sikit la sebab dah jadi color merah.

Ni dia rupa gobek sirih, aku google aje gambar ni.

No comments:

Post a Comment

mari komen